Descriere
Agent de Ingrosare Agar – Agar 500g, Sosa
Agar Agar este un Aditiv alimentar cu rol de emulgator, stabilizator, agent de ingrosare, de umplere si de aglomerare.
Produsul se prezinta sub forma de pulbere fina, fara gust.
Cantitate: 0.5 kg.
Utilizare:
- Agarul este insolubil in apa rece, se dizolva, la cald, in preparate ce contin apa.
- Amestecul pe baza de Agar Agar trebuie adus in punctul de fierbere iar efectul de gelifiere al produsului se obtine dupa racire.
- Gelurile, Jeleurile sau alte preparate obtinute cu utilizarea de Agar Agar vor gelifia daca sunt incalzite la temperaturi de peste 80°C.
- Procesul de gelifiere cu Agar Agar este termoreversibil, respectiv, putem gelifia si lichefia gelul in mod repetat, fara a-i reduce din calitati.
- Functie de cantitatea de Agar Agar utilizata, se pot obtine preparate cu diferite texturi: siropuri concentrate sau nectaruri, mousse-uri / spume, budinci, creme, jeleuri si glazuri mai moi sau mai tari…
- Agarul are capacitatea de a absoarbi mai multa apa fata de gelatina de origine animala, astfel ca o lingurita de Agar Agar este echivalentul a 6 lingurite de gelatina.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.